Gør tagrenderens til en del af forårsrengøringen

Forår betyder (desværre) ofte Forårs-rengøring for mange. Når du alligevel er i gang med en Forårs-rengøring anbefaler vi at du også får renset og tjekket tagrenderne. Vi har derfor lavet en lille guide til hvordan du gør dine tagrender forårsklar. Foråret i Danmark er ofte regnfuldt og blæsende, det er derfor vigtigt at få renset tagrenderne, så de er klar til modstå det danske vejr. Ved at rense tagrenderne kan du således undgå vandskader på dit hus.

Inden du starter med at rense dine tagrender er det vigtigt der er styr på sikkerheden og at du bruger det rigtige udstyr. Er du ikke 100 % fortrolig med sikkerheden, kan du læse mere om sikkerhedhed her.

1.
Inden du renser tagrenderne anbefaler vi, at du tjekker dem for eventuelle skader og særlige udsatte punkter, der skal renses eller vedligeholdes. På den måde får du et bedre overblik af rensningens omfang.

2.
Efter du har noteret dig hvor meget tagrenderne trænger til at blive renset og vedligeholdt, kan du gå igang med at rense dem, så du kan få rene tagrender. Vi anbefaler, at du starter med at rense i den modsatte ende af nedløbsrøret, da du nemmere kan føre skidt og vand i denne retning. Hvis du tegn på, at der nogle steder er nedløb fjernes dette først, så undgår du at vandet løber ud over siderne og kan ødelægge facaden.

3.
Når tagrenderne er renset og det nu er sikret at du har rene tagrender ses der på om nedløbet fungerer som det skal, altså at det kan tage det vand der løber gennem tagrenden. Hvis der skulle sidde noget fast i nedløbet skilles det ad og renses. Det kan være en rigtig god idé at rense nedløbet med en haveslange, da dette sikrer at hele nedløbet er renset og klar til regnvandet.

4.
Slutteligt tjekkes brønden som nedløbet går ned i. Hvis brønden er fyldet renses denne også enten med hænderne eller med en brønderenser (det kræver dog at du har sådan en).

5.
Slutteligt tjekkes det om tagrenderne er utætte. Det gøres ved at tage en vandkande og hele vand i tagrenden modsat nedløbet. Hvis alt er som det skal er tagrenderne klar til regnvejret.
Hvis du følger disse fem tricks bliver dine tagrender klar til foråret og til at tage de store mængder regnvand, der rammer landet.
Hvis du har nogle spørgsmål til en rensning af tagrender her i foråret er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os.