Bevis på vedligeholdelse af tagrender kan sikre erstatning i forbindelse med eventuel vandskade

Med 1,2 km tagrende fordelt på 138 husstande og tre forskellige højder – hovedhøjde, stueetage og førstesal, stod Egelundsparken med en større udfordring i forbindelse med rensning af tagrenderne. Egelundsparken er en del af boligforeningen ALBOA og beliggende i Beder syd for Århus. Det er et naturskøn område med grønne områder og hver husstand har egen have. ALBOA var derfor på udkig efter en samarbejdspartner der kunne stå for vedligeholdelse af tagrender på den mest effektive måde og uden at beskadige beboernes haver.

Effektiv planlægning og hurtig eksekvering

Kerneudfordringen for Egelundsparken var, at det ikke var lange tagrender, men korte tagrender der var fordelt over et større område. Vedligeholdelse af tagrender skulle spredes over flere forskellige højder og flere husstande, vil det enten kræve en hyppigere justering af liften, hvilket tager tid, eller at den pågældende medarbejder skal rundt med en stige og kravle op og ned flere gange, hvilket også er tidskrævende med en fodmand til at holde stigen.
Med flere års erfaring i rensning og vedligeholdelse af tagrender i alle udformninger og med et team på fem medarbejdere kunne TagrendeRensen tilbyde en løsning tilpasset til netop de udfordringer som Egelundsparken stod overfor. Med effektiv planlægning af opgaven og koordinering af samlingspunkter, hvilket betød at medarbejderne fik nem og hurtig adgang til det nødvendige værktøj, samt flere stiger, kunne de fem medarbejdere løse opgaven på én dag. Ved at løse opgaven på blot én dag generede rensningen beboerne mindst muligt.

Bevis på vedligeholdelse af tagrender

Efter at TagrendeRensen har fjernet lidt over fire tons slam fra tagrenderne er ALBOA og Egelundsparkens beboere nu sikrer på, at vandet har frit gennemløb i tagrenderne og har dermed fået minimeret sandsynligheden for vandskader.
Processen er blevet dokumenteret med et rensebevis, et bevis som i tilfælde af vandskade vil kunne bruges som dokumentation for at tagrenderne er vedligeholdt og at disse dermed ikke har været skyld i skaden. Forsikringen dækker nemlig ikke hvis en vandskade kommer som følge af dårlig vedligeholdelse af tagrenderne.

 

Om projektet
Kunde: Boligforeningen ALBOA
Lokation: Egelundsparken
Tidsramme: 1 dag
Kerneudfordring: 1,2 km tagrende fordelt over flere husstande og flere højder og at opgaven skulle udføres med mindst mulig gene for beboerne