Kridthøjparken er grundlagt mellem 1958-64 og er en del af Arbejdernes Andels Boligforening (AAB). Kridthøjparken består af 19 fem-etages bygninger med i alt 534 lejemål, beliggende i Højbjerg. Det er et flot område med mange grønne arealer, hvilket har givet udfordringer når tagrenderne skulle renses og derfor var AAB på udkig efter en samarbejdspartner, der kunne komme op i højden uden at beskadige de flotte grønne områder.

Rensning i stedet for udskiftning

Kerneudfordringen for Kridthøjparken var, udover højden, at den tættest mulige placering for liften varierede fra bygning til bygning, men med flere års erfaring i at rense tagrender i flere forskellige højder og med løsninger tilpasset omgivelserne kunne TagrendeRensen tilbyde det, som var nødvendig for at få løst Kridthøjparkens udfordring (se video her).
Udover tagrenderne, der ikke var blevet renset i mange år, skulle renses, bestod udfordringen også i at reparere de huller der var opstået på grund af denne lange periode uden rensning.
Selve opgaven blev løst med en række lifte specielt egnet til grønne områder og som en ekstra beskyttelse af de grønne områder blev der lagt 30 køreplader ud. Under rensningen af tagrenderne blev alle huller lappet og hele processen blev dokumenteret med billeder. Efterfølgende er der sendt et rensebevis med før og efter billeder.

Frit gennemløb og forlænget levetid

Efter rensning og lapning af huller på grund af slitage er AAB og Kridthøjparkens beboere nu sikre på, at vandet har frit gennemløb i tagrenderne og har dermed fået minimeret sandsynligheden for vandskader. Vi sørger nu løbende for at tagrenderne bliver renset og vedligeholdt, hvilket er med til at forlænge levetiden på tagrenderne.
Kridthøjparken og AAB har været så tilfredse med resultatet at de henviser andre etablerede håndværkere til TagrendeRensen, hvis der er spørgsmål til hvordan de bedst kommer op i højden uden at beskadige de grønne områder.

Om projektet

Kunde: Arbejdernes Andels Boligforening (AAB)
Lokation: Kridthøjparken
Tidsramme: Tre dage
Kerneudfordring: Placeringen af lift til tagrende varierede i høj grad samtidig med at underlaget ikke måtte blive beskadiget