Hvad er et skybrud?

Sommerens skybrud bliver stadig kraftigere og kraftigere, derfor er det vigtigt, at din bolig er klar til de store mængder regnvand. Men hvad er et skybrud egentlig?
Ifølge DMI definerer vi i Danmark et skybrud som en nedbørsintensitet på 15 millimeter eller derover på 30 minutter eller derunder.
“I juni, juli og august får vi i fremtiden langt mere af vores nedbør i korte, intense portioner adskilt af længere og tørrere perioder, end vi ser i dag”, forklarer klimaforskeren Martin Olesen. De regnskyl vi får bliver altså langt kraftigere og mere intense.

Tagrenderne beskytter dit hus

De mange skybrud, der rammer os henover sommeren, kan være meget ødelæggende for dit hus. Derfor anbefaler vi, at du sikrer dit hus imod de kraftige regnskyl. En måde at gøre det på er ved at starte i toppen af din bolig, altså få tjekket dit tag og dine tagrender først. Tagrenderne forhindrer nemlig vandet i at løbe ned ad muren og fremtidssikrer dit hus, så du undgår store vandskader på murværket. Vandskader på dit hus kan nemlig være meget omkostningsfulde og forsikringsselskaberne er blevet mere strikse, når de skal gennemgå en vandskade. Forsikringsselskaberne har derfor skubbet mere ansvar over på husejeren, således at manglende vedligeholdelse af tagrenderne kan være grund nok til, at du ikke vil modtage erstatning for en vandskade.

Få renset tagrender – inden skaden er sket

Ved løbende at rense og vedligeholde dine tagrender kan du undgå at vandet løber over og ødelægger murværket. Derudover kan du bevise overfor dit forsikringsselskab, at tagrenderne er renset. Din chance for at få erstatning, hvis der skulle opstå en vandskade, forøges derfor.
En rensning af tagrenderne kan altså spare dig for en hel del penge. Hvis du har mod på at gøre det selv kan du læse vores guide til at rense tagrender her.
Ellers kan du altid bestille en rensning af dine tagrender ved at kontakte os.